sceptico

18 april 2011

Vecka 41

Filed under: Emmi — sceptico @ 16:06

Skräcken sprider sig i mitt inre.
Så länge jag kan minnas har jag brottats med en stark rädsla för den hemska magsjukan. Jag är så fruktansvärt rädd för att kräkas att jag var orolig att jag inte skulla klara av en graviditet. Jag hade dock turen att endast behöva kräkas två gånger de första illamående månaderna och det är jag glad för, men rädslan för magsjuka finns alltid kvar. Nu kan den vara på väg. När jag nu dessutom har gått över tre dagar fördubblas den där rädslan – tänk om jag skulle bli magsjuk samtidigt som jag ska föda! Visst har man fantiserat om mardrömsförlossningar, men inte en enda gång har jag tänkt tanken att jag kan få ligga där och föda samtidigt som jag bajsar på mig och kräks.

Det känns läskigt att det närsomhelst kan komma en ny människa till oss. Vi var på bio häromveckan då jag fick en värk och för några dagar sedan trodde jag att jag läckte fostervatten. Det är skrämmande att förlossningen kan starta närsomhelst, på vilket sätt som helst. Naturligtvis är jag rädd, men också väldigt förväntansfull… Det är ju ändå en spännande upplevelse, att föda fram en bebis som Tobias och jag har skapat. Hur kommer det att kännas? Kommer smärtan att vara olidlig? Kommer jag att gråta? Kommer Tobias att gråta? Det är vad jag förmodar det största i livet som vi snart kommer att få vara med om och det går omöjligen att förbereda sig. Lika lite som inför magsjuka… Jag antar att jag får ta båda som de kommer.

Inga kommentarer »

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URL

Lämna en kommentar

Powered by WordPress

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu