sceptico

28 januari 2011

Vecka 30

Filed under: Emmi — sceptico @ 13:24

Det är nu 10 veckor kvar till beräknad förlossning. Värken blir värre och på natten vaknar jag hela tiden av smärtan, men det är ändå ganska mysigt att vanka omkring med en stor mage. Jag provade att sjunga för magen igår, men insåg snart att jag är dålig på att komma ihåg texter till barnvisor. Det är något jag får öva på.

Tänk att en graviditet består av så många olika faser. Först osäkerheten och funderingarna kring huruvida vi skulle klara av en bebis, om vi var redo för ett sådant ansvar. Sedan kom nervositeten och oron för om bebisen lever. Efter ultraljudet i vecka 18 blev jag lugnare och började mer tänka att det ligger en liten människa i min mage som ska komma ut så småningom och nu har den tanken bytts ut mot längtan. Längtan efter den lilla skrutt som är vårt barn.

I veckan var vi på ett bildspel som sjukhuset anordar, där man får se bilder från förlossningen och BB samt höra en barnmorska prata om vad som händer. Förut fick man gå en rundtur, men det har ersatts av detta. Dessutom fick ju jag och Tobias vår egna rundtur i lördags. Jag vaknade nämligen med magsmärtor i lördags natt. Jag gick upp och gick omkring en stund och då blev det bättre, men när jag gick och lade mig igen kom det tillbaka. På morgonen åkte vi iväg till sjukhuset där de konstaterade att bebisen ville komma ut. Jag hade kraftiga sammandragningar, men fick en tablett och en spruta i benet som fick livmodern att slappna av. Så på sätt och vis var händelsen lärorik – dels ”rundturen” och dels att jag nu är lite förberedd på hur värkar känns.

1 kommentar »

  1. Hej e, w här. Läst ikapp det senaste året och du verkar ha levt ett halvt liv under tiden jag försökt få en diagnos (vilket verkar bli något asperger-liknande trots allt). Gått 47 minuter sedan jag började skriva det här meddelandet, tydligen är jag fortfarande dålig på att uttrycka mig när jag vill säga något från bakom masken. Vill du fortfarande ha någon att prata med hoppas jag att vi kan ta upp kontakten för jag tror att jag äntligen är redo att försöka vara mig själv (och inte den självbild jag använt som sköld genom hela livet).

    Comment by w — 3 februari 2011 @ 0:10

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URL

Lämna en kommentar

Powered by WordPress

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu