sceptico

2 januari 2011

Vecka 26

Filed under: Emmi — sceptico @ 17:18

Julen är över, 2010 likaså.

När jag rullar ur sängen på natten för att gå upp och kissa putar naveln ut. Med ryggont, sprängfylld blåsa, läckande tuttar och enorm mage känns det som att jag är med barn på riktigt, annars är det fortfarande ganska overkligt.
På nyårsafton låg Tobias och jag i sängen och då fick han för första gången känna vår bebis utanpå min mage. Hon buffar och har sig där inne, vår lilla tjej.
När vi var hos barnmorskan sist fick vi lyssna på hennes hjärtslag. Hon provade först med en trätratt, men då hon inte hörde något med den tog hon fram en doppler vilket gjorde att både jag och Tobias också fick höra. Det var fantastiskt!
 
I veckan har vi köpt en dyr skötväska, skötunderlägg och ligginsats till vagnen. Dessutom fick vi tre kartonger med barnkläder att titta igenom, så nu har vi flera overaller och skor.
I julklapp fick vi Bonniers barnbok, där det står mycket vettigt för oss som aldrig ens har bytt en blöja och ett stort paket med kläder och sängkläder som mamma har sytt.
Nu ska spjälsängen målas och madrass inhandlas, sedan har vi nog det mesta redo för bebisens ankomst.

Medan jag skriver detta hör jag ett mycket upprört barn skrika ute på gården. Jag undrar hur jag kommer att klara av all stress. Det är inte bara puttinutt och gulliga små skratt. Det är bajs, kiss, spyor och skrik också. Vi ska ju för bövelen uppfostra ett barn. En helt ny människa, som vi ska ta hand om! Overkligt, mystiskt, underbart.

3 kommentarer »

 1. Häftigt Emmi! :-)
  Grattis lilla mamma!!!

  Comment by Lennart — 18 januari 2011 @ 18:02

 2. Några bilder på magen???

  Comment by Lennart — 21 januari 2011 @ 19:38

 3. LqO9hi https://goldentabs.com/

  Comment by GoldenTabs — 6 januari 2018 @ 16:15

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URL

Lämna en kommentar

Powered by WordPress

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu